MALMÖ 2015-10-08 Jubel efter 0-1 av LHC:s Carl Dahlström under torsdagens match i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköpings HC på Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT
Arkivbild: LHC-jubel. Foto: Andreas Hillergren / TT
Färjestad-Linköping 2-3 e förl

Grinigt när Linköping tog snabb revansch på Färjestad

Jonas Junland: ”Känns som att varje match är en slutspelsmatch”
1:44 min

Linköping tog revansch på Färjestad – trots mängder av utvisningar och underläge långt in i tredje perioden.

Radiosportens Mats Fagerström utser lirarna i lagen.
Färjestad: Rasmus Asplund
Linköping: Chad Billins

– Det var slutspelskänsla redan i matchen mellan oss i torsdags. I dag är det betydligt stökigare men det är bra att varva upp nu. Det känns som att varje match är en slutspelsmatch. Det är ett getingbo, det är väldigt svårt att komma topp sex, säger Jonas Junland till Radiosporten.

– Alla fyra matcher mot Linköping har haft små marginaler åt något håll. Det är så pass jämnt mellan laget. Det var mycket kamp och känslor. Sen kan jag tycka att det lite för många utvisningar. Men det börjar närma sig skarpare och skarpare lägen och det kommer det nog att se ut så här med mycket kamp framöver, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

Färjestad och Linköping möttes för andra gången på tre dagar och det verkade inte som om lagen knöt några vänskapsband i Östergötland senast. 

Det var grinigt från start i "returen" i Karlstad och inte blev det lugnare efter att Linköpings back Daniel Rahimi tacklat Färjestadsforwarden John Persson ur matchen.

Det tyckte inte Färjestadsbacken Ole-Kristian Tollefsen som strax efteråt vårdslöst skickade in Jakob Lilja i sargen och drog på sig matchens första utvisning. När matchen var över hade domarna delat ut 44 straffminuter, varav 28 till bortalaget.

När krutröken skingrats stod det 2-3 på resultattavlan. Nick Sörensen avgjorde 3.45 in i förlängningen och Linköping tog revansch för strafförlusten på hemmaplan.

Färjestad vände 0-1 till 2-1 - Robbie Earl satte ledningsmålet i fem mot tre – men Garrett Roe kvitterade med knappt fem minuter kvar av tredje perioden.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".