Collage Magnus Wislander Lukas Nilsson. Foto: TT, collage SR.
Foto: TT, collage SR.

Hör Wislanders hyllning av Lukas Nilsson

Hör Lukas Nilsson och Magnus Wislander om densamme
2:21 min

Ystads 19-årige superlöfte imponerade på Radiosportens expert i EM-debuten mot Slovenien. Nu vill Lukas Nilsson sänka tyskarna också.

– Jag trodde inte att jag skulle få ett så stor roll direkt när jag kom in i ett så stort mästerskap, men det var skitkul att man fick förtroende och lyckades, säger Lukas Nilsson om sin EM-debut mot Slovenien i lördags.

Hur pass nervös var du? 

– När jag kom in första gången var jag jäkligt nervös, men det släppte.

Hur ska ni besegra Tyskland i kväll?

– Det gäller att spela bra handboll i 60 minuter, inte bara en halvlek som senast.

Radiosportens expert Magnus Wislander imponerades av Lukas Nilsson, särskilt av hans attityd när det gick tungt för laget i den andra halvleken mot Slovenien.

– Det jag gillade när det gick tungt i den andra halvleken mot Slovenien är att du kliver fram. Du tar för dig och gör mål, men du springer också tillbaka i försvarsspelet, vänder dig mot publiken och upp med armen och kom igen du, tänd till nu allihopa, det är inte kört det här. Du visade stora ledaregenskaper, är det något du är van att göra?

– Jag jag brukar göra det även hemma i Österporthallen. När man känner att det går lite trögt, att man börjar tappa huvudet, så är det bra läge att elda på allihopa och även publiken.


Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".