Sylve Söderstrand, arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT
Sylve Söderstrand, arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT

Förbundskaptenen positiv - trots hästkrisen inför OS

Sylve Söderstrand: "Återigen, vi har några månader kvar"
1:19 min

Det svenska hopplandslaget har problem eftersom flera hästar som var tänkta att vara med i OS i Rio de Janeiro har fallit ifrån av olika anledningar.

Först gick framtidsekipaget Douglas Lindelöw och Cantinero upp i rök när hästen såldes till Tyskland. sedan misslyckades Henrik von Eckermann, Sveriges näst högst rankade ryttare efter Rolf-Göran Bengtsson, med att få med sin bästa häst Cantinero till OS-tävlingarna.

Dessutom har få av de OS-aktuella svenska hästarna visat sin briljans på den allra högsta tävlingsnivån.

Sylve Söderstrand är svensk förbundskapten och han är, trots allt, obrutet positiv inför OS.

– Henrik von Eckermann har en fin häst som heter Sansibar, som han kan rida i OS och vi ska inte glömma att Cantinero är en mycket svårriden, inte alls pålitlig, häst, säger Söderstrand.

Fast Henrik själv räknar Cantinero som sin bästa häst och Sansibar är ju ung och oerfaren.

– Ja, just nu ja. Men, återigen, det är några månader kvar till OS, säger förbundskaptenen.

Sylve Söderstrand har tidigare sagt att det svenska hästhoppningslagets målsättning i OS i Rio är att ta medalj. Nu formulerar han sig så här:

– Jag kan ju inte stå här och säga att vi kan ta medalj eller inte, men det skulle ju vara fel av mig och säga att vi inte skulle försöka göra en förberedelse och ett upplägg för att göra det bästa för att ta en medalj, och det är vår intention, vi allihop som jobbar med hopplandslaget.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".