Arkivbild: Johanna Larsson. Foto: Björn Lindgren / TT.
Arkivbild: Johanna Larsson. Foto: Björn Lindgren / TT.

Här är Larssons svar på förbundets kritik

Johanna Larsson: "Har valt att prioritera mig själv för första gången"
1:39 min

Sverigeettan i tennis, Johanna Larsson, fick nyligen kritik av tennisförbundet efter beskedet att hon nobbar landslagsspel. Nu kommer repliken.

– Personligen anser jag att landslaget är heligt. Blir man uttagen, då lirar man under förutsättning att man är friskt, sa förbundets sportchef Johan Sjögren till SVT tidigare i veckan.

27-åriga Larsson har spelat Fed cup 12 år i rad och förklarar nu valet att nobba landslagsspel så här:

– Det är egentligen ganska enkelt. Det blev för mycket förra året. OS är ett stort mål för mig och för att ge mig själv chansen har jag valt att prioritera mig själv för första gången i karriären, säger Larsson till Radiosporten och tillägger:

– Och då kände jag att Fed cup blev lite för mycket. Jag kommer behöva de här dagarna för vila och en extra tävling i stället för att ha chansen (till OS-spel, Radiosportens anm.)

Innebär det att du är borta från spel i april också om Sverige kallar?

– Nej, absolut inte. Jag har sagt att jag står över Fed cup i Israel, men absolut inte att jag har stängt några dörrar för framtida Fed cup. Jag tycker att tjejerna har en bra chans att gå vidare från den grupp de har fått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".