Foto: Martin Dokoupil/TT.
Foto: Martin Dokoupil/TT.

Stenson ligger tvåa i comebacken

Stenson efter comebacken: "Benen som fick jobba övertid"
0:49 min

Knäet kändes bra. Spelet var det inte heller något större fel på när Henrik Stenson gjorde comeback på Europatouren.

– En riktigt bra start, säger svensken - som ligger tvåa efter en 65-runda.

Golf är en nyckfull sport och man bör passa sig för att dra för stora växlar efter bara 18 hål. Men beskedet som Henrik Stenson gav under den första rundan i Abu Dhabi var i alla fall tveklöst positivt.

Åtta birdies och nio par följdes av en avslutande bogey som ensam plump.

– Jag är väldigt glad för den här öppningsrundan, säger Stenson till Europatourens hemsida.

– Man vet inte vad man ska förvänta sig efter julledigt och så dessutom en operation på det.

Det var i början av december som 39-åringen genomgick ett ingrepp i menisken i vänster knä. Första 18-hålaren spelade Stenson först under onsdagens inspelsvarv, och kroppen är fortfarande inte helt återställd efter operationen.

– Jag visste att det skulle bli en utmaning med benet. Men det är inte så mycket knäet (som känns), utan mer foten. Jag tror att den kompenserar lite när jag går.

Den svenske världsfemman spelade stundtals lysande och radade bland annat upp fyra raka birdies på väg in mot klubbhuset. Till slut kunde han skriva 65, sju slag under par, på scorekortet.

– Det kunde ha varit ett eller två slag bättre, till och med. Men det kunde ha varit ett sämre också med tanke på sista hålet, där jag hade lite tur med utslaget som inte var det bästa.

Den enda spelaren som överträffade Stenson på torsdagen var amerikanske amatören Bryson Dechambeau, rankad 644:a i världen. Doldisen leder på 64 slag, medan flera mer namnkunniga spelare har lagt sig i bra lägen inför fortsättningen. Världstrean Rory McIlroy gick runt på 66, ettan Jordan Spieth 68 och sexan Rickie Fowler 70.

Thomas Bjørn slog totalt 68 slag, varav ett var betydligt vassare än de andra. Danskens hole-in-one på det 15:e hålet kom dessutom lämpligt efter en trippelbogey på det 14:e.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".