Foto: TT
Staffan Olsson arg. Foto: TT

Sverige protesterar mot EM-schemat

1:05 min

Sverige får bara 18 timmars vila mellan matcherna mot Danmark (tisdag klockan 20.30) och Ungern (onsdag klockan 16) i handbolls-EM. Nu begär Sverige att få matchen mot Ungern flyttad till senare på kvällen.

– Det känns väldigt märkligt och konstigt med det upplägget att det ska vara så kort vila mellan två matcher i ett mästerskap, säger förbundskapten Staffan Olsson till Radiosporten.

Spelschemat framöver är extra märkligt, med tanke på att Sverige får nästan fyra dygns vila efter fredagens match mot Ryssland.

Sverige protesterar nu i form av en formell skrivelse till EM:s tävlingsledning. Förhoppningen är att kunna byta avkasttid med Spanien-Ryssland, som är den sena onsdagsmatchen.

– Vi har tagit upp det internt och våra överledare ska framföra det till EHF (Internationell Handbollsförbundet, red anm) så får vi se vad det leder till, säger Staffan Olsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista