Lasse in the Kasse.
Lasse in the Kasse intervjuas av Radiosportens Christian Olsson. Foto: Markus Boger/SR
Frölunda-Brynäs 2-0

”Lasse in the Kasse” bakom Frölundas seger

Frölundas Lasse Johanson: "Jag tycker jag spelade bra idag"
3:17 min

Frölunda hade två raka förluster mot Brynäs.

Men då klev målvakten Lasse Johansson fram och spikade igen – eller ”Lasse in the Kasse” som Radiosportens reporter Christian Olsson döpte honom till under matchen.

– Jag tycker jag spelade bra idag, säger Lasse Johansson till Radiosporten.

Christian Olssons analys av Frölundas målvakt Lars Johansson:

Inget snack om vem som är bäst ikväll. Lasse in the Kasse har varit fantastisk

Lasse Johansson om berömmet:

– Det känns bra, sen hade jag någon stolpe och ribba. Lite skicklighet och tur var det. Det är kul att hålla nollan på hemmaplan inför bra publik, säger Johansson.

Inför matchen ledde Ryan Lasch poängligan i SHL med bara en poäng före Brynäskollegan Anton Rödin.

Men efter Rödins träningsskada tidigare i veckan kom bara en poängkung till spel. Rödin, som fick en sena i ena låret avskuren av en skridsko i tisdags, beräknas bli borta från hockeyn i minst åtta veckor.

I stället höll sig Lasch framme direkt.

Johansson stark

Det hade gått knappt tre minuter när Joel Lundqvist bröt en passning i Brynäs zon och lade ett relativt löst skott mot mål. Pucken studsade via Brynäsmålvakten Bernhard Starkbaum upp rakt i magen på framrusande Ryan Lasch - och i mål.

Domarna granskade videobilderna men dömde till slut mål, amerikanens tolfte fullträff, och 39:e poäng, den här säsongen.

2-0 kom efter en ny puckförlust i Brynäsförsvaret i mittperioden. Andreas Johnson tackade för gratischansen med ett välplacerat skott i krysset.

Brynäs, som hade slagit Frölunda i båda de tidigare mötena mellan lagen den här säsongen, spelade bra och hade gott om chanser. Men Lasse Johansson hade på nytt en stark kväll i Frölundamålet, samtidigt som Brynäs hade marginalerna emot sig.

Fladderpuck

Bland annat var en fladdrande puck från backen Jonathan Pudas nära att leta sig in bakom Johansson, men tog i stället i ribban.  

Brynäs tog ut målvakten med några minuter kvar, men fick ingen utdelning trots hård press i slutet. I stället befäste Frölunda, som tog sig till CHL-final i tisdags, sin serieledning.


Frölunda-Brynäs 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (2.59) Ryan Lasch (Joel Lundqvist).

Andra perioden: 2-0 (5.28) Andreas Johnson.

Skott: 23-39 (8-7, 10-17, 5-15).

Utv, Frölunda: 4x2. Brynäs: 3x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 10 023.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".