JÖNKÖPING 20160104 Sveriges Niclas Ekberg i måndagens handbollslandskamp mellan Sverige och Tjeckien inför EM i Polen. Foto: Mikael Fritzon / TT
Niclas Ekberg. Foto: Mikael Fritzon / TT

Sveriges skydd ger böter – igen

Det svenska handbollslandslaget har på nytt bötfällts av det Europeiska handbollsförbundet, EHF. Den här gången är det för att spelarna haft olikfärgade vadskydd på sig i EM.

Niclas Ekberg har spelat med svarta skydd medan bland annat Andreas Cederholm haft ljusgrå. För det får Sverige böta 600 euro, cirka 5 600 kronor.

Redan inför EM-turneringen förbjöds Tobias Karlsson att spela med regnbågsfärgad lagkaptensbindel. Sedan dess har EHF tryckt på att alla dräkter ska vara enhetliga, och att skydd, bindlar och annat ska ses som "integrerade delar av matchstället".

Tidigare har Sverige fått böta 500 euro (4 600 kronor) för att Jesper Nielsen spelat med ett svart armbågsskydd, som EHF hävdade var en undertröja, och andra lag som Frankrike och Makedonien har fått böta för att bland annat ha använt olika sorters strumpor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".