2013 Jonas Jerebko
Jonas Jerebko. Foto: TT

Svår svensk basketlottning i EM-kvalet

Sverige fick en svår lottning till basket-EM. Sverige hamnade i den enda trelagsgruppen - tillsammans med Ryssland och Bosnien Hercegovina. Det positiva är dock att Jeffrey Taylor är välkommen tillbaka i landslaget igen.

Sverige fanns i den tredje seedningsgruppen båda motståndarna , Ryssland och Bosnien Hercegovina, är alltså på papperet bättre. Dessutom är trelagsgrupper oftast svårare.

– Vi hade inte mycket tur i dag. Vi fick den tuffaste gruppen i hela kvalet, säger svenske förbundskapten Vedran Bosnic till TT.

13 lag är redan klara för EM. Från detta kval tar sig gruppsegrarna och de fyra bästa tvåorna.

EM spelas 31:a augusti-17:e september 2017 i fyra olika länder - Finland, Israel, Rumänien och Turkiet.

I EM-slutspelet 2013 tog Sverige sin enda seger mot Ryssland - ett Ryssland som nu är toppseedat.

Förbundskapten Vedran Bosnic får hoppas på att våra största stjärnor Jonas Jerebko och Jeffrey Taylor vill medverka i kvalet.

Jeffrey Taylor, i Real Madrid, är nu välkommen tillbaka i landslaget om han vill det säger svenska basketbollförbundets ordförande Hans von Uthmann till Radiosporten.

Taylor stängdes ju av i 24 NBA-matcher under sin tid i Charlotte Hornets efter en misshandelsdom. I samband med detta stängde också det svenska basketförbundet av honom från landslagsspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista