Foto: Armando Trovati/TT.
Lindsey Vonn. Foto: Armando Trovati/TT.

Vonns 74:e världscupseger - Kling sjua

3:40 min

Tolv världscupsegrar kvar till Ingemar Stenmarks rekord (86). Där befinner sig Lindsey Vonn efter lördagens störtloppsseger i Cortina, Italien.

Segern var hennes 37:e i grenen, vilket är rekord i en enskild disciplin på damsidan (en bättre än österrikiskan Annemarie Moser-Pröll, också i störtlopp), och hennes 74:e världscupseger totalt.

Amerikanskan var överlägsen i stora delar av banan och kunde kosta på sig en mänsklig avslutning. Hon vann med 28 hundradelar före Larisa Yurkiw, Kanada, och hade 67 ned till trean Lara Gut, Schweiz.

Kajsa Kling fick vänta på sin tur när tävlingen temporärt avbröts på grund av svåra vindförhållanden. Den 27-åriga svenskan gjorde en bra övre del men tappade mot slutet. Hon slutade preliminärt på sjunde plats, hennes femte bästa resultat i grenen, och hade 64 hundradelar upp till prispallen.

– Jag tappade på slutet, vilket känns irriterande. Men en sjundeplats trots en miss är okej ändå, säger Kajsa Kling till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista