Therese Johaug och Charlotte Kalla
Arkivbild. Therese Johaug och Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla missade pallen – Johaug vann igen

Charlotte Kalla var fyra sekunder från prispallen på specialdistansen 10 kilometer fritt. Då var det mungiporna nedåt.

–Jag har en bit kvar, sade 28-åringen som fick se Therese Johaug vinna ännu ett lopp i världscupen. 

Charlotte Kalla, som tog ett tävlingsuppehåll efter Tour de Ski, startade om världscupsäsongen i Nove Mesto, Tjeckien.

Inför loppet över 10 kilometer fritt sade svenskan till SVT att hon inte hade någon aning om var hon stod, att hon var nyfiken på sin form.

Det visade sig att den räckte till att slåss om en pallplats men att tre åkare var starkare än förra årets världsmästare på distansen. Världscupdominanten Therese Johaug , Norge, vann med fem sekunder före landsmaninnan Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Jessica Diggins, USA.

Kalla, som var fyra sekunder efter Diggins, var märkbart besviken.

– Jag måste få smälta det här. Det är inte så mycket att kommentera. Det var härlig stämning efter banan, mycket publik i backarna, men åkmässigt vet jag inte... Jag har en bit kvar innan rätta trycket sitter. Jag tycker inte att jag är så rapp i åkningen i dag, sade svenskan till SVT.

Johaug var gladare efter segern i snöyran.

– Det var ganska tufft, jag fick göra allt jobb själv. Jag var nere i källaren men det är kul att vara tillbaka överst på pallen efter Touren, sade hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista