Foto: Mats Åstrand/TT.
Foto: Mats Åstrand/TT.
Brynäs-Växjö 3-5

Växjö trivs mot Brynäs – tog tredje segern

2:21 min

Tredje mötet den här säsongen och tredje segern. Växjö trivs mot Brynäs. Men den här gången var det doldisarna som slog an tonen i 5-3-segern på bortaplan.

Radiosportens Magnus Wahlman utser matchens lirare i lagen.
Brynäs: Gregg Scott
Växjö: Alexander Johansson

– Det var Brynäs som hade spelövertaget men vi fick utdelning, säger Richard Gynge till Radiosporten.

Växjö har plockat rejält med poäng i mötena mot Brynäs under de tre senaste säsongerna.

Brynäs vann förvisso alla fem matcherna lagen emellan under Växjös första säsong i SHL (2012-2013) men sedan har det varit omvända roller.

Säsongen 2013-2014 vann Växjö tre av de fem matcherna mot Brynäs. Förra säsongen gick det ännu bättre för Växjö som då vann vann fyra av fem matcher.

Den här säsongen är ställningen 3-0 i matcher till Växjös fördel efter lördagens möte i Gavlerinken.

I de två första vinsterna den här säsongen har framför allt tyngre pjäser som Richard Gynge, Cory Murphy, Liam Reddox och Tuomas Kiiskinen stått för målskyttet.

I lördagens match var det i stället doldisar som Alexander Johansson (1-0) Niclas Lundgren (2-1) och Joakim Hillding (4-2) som lade grunden till segern.

Allra gladast var Niclas Lundgren som grattades lite extra av lagkamraterna efter sitt mål i början av andra perioden. Växjöbacken har ju aldrig gjort mer än ett mål per säsong under sin tid som seniorspelare i hockeyallsvenskan och SHL och kunde nu boka av "målet" för säsongen.

Han gjorde det med ett redigt direktskott efter att Bernhard Starkbaum styrt ut en retur på skott från först Växjöstjärnorna Tuomas Kiiskinen och därefter Richard Gynge.

Ett mål som var en rejäl örfil på Brynäs som vann skotten stort i första men inte lyckades göra något åt spelövertaget utan bara hade 1-1 med sig in i andra.

Där snodde Växjö åt sig kommandot och poängen, för så fort Brynäs jobbade in en reducering svarade gästerna med nya mål. Det sista av forwardsstjärnan Liam Reddox som därmed fick se Växjö klättrade förbi Brynäs och skicka ner hemmalaget under slutspelsstrecket i den superjämna tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista