Thomas Sivertsson och Helle Thomsen
Thomas Sivertsson och Helle Thomsen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sivertsson sparkas från handbollslandslaget

3:21 min

Handbollslandslaget får en ny förbundskapten till OS-kvalet. Thomas Sivertsson får sparken och Helle Thomsen tar tillfälligt över.

Thomas Sivertsson får sparken från det svenska damlandslaget i handboll. 

Efterträdaren presenteras inom de närmsta veckorna, skriver handbollsförbundet i ett pressmeddelande.

Helle Thomsen tar tillfälligt över och leder Sverige över OS-kvalet som pågår 18-20 mars i ryska Astrachan. Där ställs Sverige mot Ryssland, Polen och Mexiko.

– Vi är glada att Helle kan leda laget under OS-kvalet. Hon känner spelarna och spelarna känner henne och det gör det enklare då kvalet kommer redan i mars, säger säger landslagschefen Lasse Tjernberg i pressmeddelandet.

Sivertssons kontrakt ska ha innehållit en klausul som gjorde det möjligt att bryta kontraktet senast den 21 januari – något som alltså det svenska handbollsförbundet valt att göra.

– Efter de utvärderingar vi gjort efter VM i december har vi valt att utnyttja den klausul vi hade i kontraktet och blickar nu framåt mot OS-kvalet, förhoppningsvis ett OS och sedan ett EM på hemmaplan i december, säger Lasse Tjernberg.

Gulldén: ”Behöver ändra någonting”

Den numer sparkade förbundskaptenen fick kritik efter VM-uttåget i Danmark efter den klara förlusten mot värdlandet i åttondelsfinalen. 

Bland annat sa stjärnan Isabelle Gulldén direkt efter förlusten mot Danmark till Radiosporten:

– Vi är oftast för lättlästa. Vi behöver egentligen ändra på någonting, vi behöver en backup-plan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista