Sandra Godvik (längst till vänster). Foto: Kenneth Range/SR.
Sandra Godvik (längst till vänster). Foto: Kenneth Range/SR.

Barchefen Godvik upptäckte thaiboxningen i Thailand

4:42 min

Sandra Godvik åkte på semester till Thailand. Provade på thaiboxning blev fast och nu laddar hon för sitt första SM.

I maj avgörs Thaiboxnings-VM i Jönköping men enligt Sandra Godvik så är det inte skälet till att SM-debuten kommer just i år.

– Jag har tränat i tre och ett halvt år och nu är jag redo att slåss med de bästa.

Thaiboxning består ju av boxning, sparkar och knän men enligt Sandra själv har hon ingen specialitet.

– Det är inte så att jag har nån speciell styrka jag kör på. Jag tycker jag är ganska okej på de flesta bitarna.

Sandra tävlar i 48-kilosklassen där hon är en av fem deltagare. En av dem har hon mött tidigare men med de andra tre blir det första gången.

Så var det det där med resan till Thailand.

– Jag var i Thailand på semester och så fanns det ett ställe där man kunde prova. Så provade jag att köra och tyckte att det var jättekul. Jag gick dit dagen efter och var jag helt fast.

Godvik är vid sidan om sitt thaiboxande barchef på en nattklubb vid Stureplan i Stockholm. Man kan ju tro att det inte ska vara någon bra kombination men det stämmer inte enligt Sandra Godvik.

– Det är bara en fördel att jag jobbar kvällar. Jag hinner träna två pass om dagen och vila emellan istället för att jobba mellan passen. Och eftersom jag är chef så är det match så är det ju på mitt ansvar att hitta personal så det är lättare att ta ledigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista