Mattias Hargin i Schladming. Foto: AP Photo/Shin Tanaka/TT
Mattias Hargin i Schladming. Foto: AP Photo/Shin Tanaka/TT

Hargin har pallen inom räckhåll i Schladming

Mattias Hargin är sexa efter det första slalomåket i kvällstävlingen i Schladming. Han har 1,33 sekunder upp till tysken Felix Neureuther som är i ledningen efter ett riktigt kanonåk.

Felix Neureuther gav sig ut först av alla i den branta backen i Schladming och satte ribban direkt. Varken ledaren i den totala slalomcupen, Henrik Kristoffersen, eller den österrikiske storstjärnan Marcel Hirscher kunde matcha tyskens tid.

Mattias Hargin är tillbaka bland de toppseedade åkarna efter fjärdeplatsen senast i Kitzbühel och jagar den första pallplatsen för säsongen. Hargin gjorde ett stabilt första åk och ligger sexa inför det andra åket – 23 hundradelar från pallen.

Näst bäste svensk efter det första åket är André Myhrer på en delad 13:e plats, han skuggas av Jens Byggmark och Anton Lahdenperä.

– Det är en bra laginsats, men det är dock bara Mattias Hargin som på allvar kan blanda sig i topplaceringarna, de andra är för långt efter. Men jag tycker att det är ett fall framåt för samtliga, de har kommit ner och har möjligt att avancera i andra, säger Radiosportens alpine expert Torgny Svensson.

Det andra åket börjar klockan 20.45. Radiosporten sänder från Schladming i P4, på webben och i appen Sveriges Radio Play.


Ställningen efter det första åket:

1. Felix Neureuther, Tyskland
2. Stefano Gross, Italien +0,53
3. Henrik Kristoffersen, Norge +1,10
––
6. Mattias Hargin +1,33
13. André Myhrer +2,24
15. Jens Byggmark +2,26
16. Anton Lahdenperä +2,31
20. Axel Bäck +2,52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista