Mattias Hargin i Schladming. Foto: AP Photo/Shin Tanaka/TT
Mattias Hargin i Schladming. Foto: AP Photo/Shin Tanaka/TT

Hargin körde ur i Schladming – Hirscher klättrade 20 placeringar

1:57 min

Det skulle bli revanschens kväll i Schladming. Mattias Hargin siktade på säsongens första pallplats och Marcel Hirscher jagade revansch på Henrik Kristoffersen. 

Men det blev precis tvärtom.

Mattias Hargin fick till ett bra första åk i Schladmings prestigefyllda slalomtävling och låg på en sjätte plats med två tiondelar upp till pallen.

Sämre gick det för den österrikiske storstjärnan Marcel Hirscher i det första åket. Hemmahoppet såg chockad ut när han körde in i mål hela 2,59 sekunder efter tysken Felix Neureuther.

Men i det andra åket knöt Hirscher näven och fick till ett superåk. Österrikaren körde upp sig 20 placeringar och slutade tvåa efter norrmannen Henrik Kristoffersen.

– Han (Hirscher) måste gjort något magiskt mellan den första och andra mellantiden. Men starkt av Kristoffersen, det var klass i en bana som är mycket svår att åka i nu, kommenterade Radiosportens alpine expert Torgny Svensson i Sportextra.

Kristoffersen har nu vunnit sex av de sju slalomtävlingarna som körts i vinter.

– Han är tveklöst den bäste slalomåkaren just nu, säger Torgny Svensson.

För svenskarna gick det sämre i det andra åket. Både Mattias Hargin och André Myhrer grenslade och Anton Lahdenperä blev bäste svensk på en 18:e plats.

– Svenska laget mäktade inte med den krokiga och utmanande banan, det här var ett steg tillbaka tycker jag, säger Torgny Svensson.


RESULTAT

1. Henrik Kristoffersen, Norge
2. Marcel Hirscher, Österrike +0,61
3. Alexander Khoroshilov, Ryssland +0,77
––-
18. Anton Lahdenperä +2,40
20. Jens Byggmark +2,58
22. Axel Bäck +2,61

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista