Foto: TT
Foto: TT

Sundsvall missade betalning – trio stängs av

Uteblivna betalningar av domaravgifter gör att Sundsvalls tre utländska spelare stängs av från spel i basketligan. De missar morgondagens match mot Örebro.

Det har under en period gått tungt ekonomiskt för Sundsvall Dragons i basketligan. Och under torsdagen framkom det att laget inte har betalt domaravgifter. 60 000 kronor fattas på det svenska basketförbundets konto.

Detta har fått basketförbundet att reagera – Sundsvalls tre utländska spelare Ernests Kalve (Lettland), Ray Willis (USA) och Hlynur Baeringsson (Island) stängs av från spel. 

Därmed missar trion morgondagens match mot Örebro.

Anledningen till att just de utländska spelarna stängs av är att spelare med FIBA-licens (internationell licens) får dessa indragna om domaravgiften inte betalas i tid av klubben.

– Vi betalade 30 000 tidigare och 30 000 nu. De ser inte pengarna nu, de ser dem i morgon bitti. Men vi har betalat, säger Sundsvall Dragons klubbchef Anders Jansson till Sundsvalls Tidning.

Sundsvall ligger för närvarande trea i ligan. Och även om pengarna nu har betalats så kommer stjärnspelarna Ernests Kalve, Ray Willis och Hlynur Baeringsson inte att kunna spela mot Örebro i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista