20140211 Emma Dahlstrom hoppar under slopestyletävlingarna vid OS i Sotji. Foto: Sergei Grits/TT
Arkivbild: Emma Dahlström. Foto: Sergei Grits/TT

Dahlström floppade – 13-åring tog guld

Emma Dahlström hade ingen bra dag i Aspen, Colorado i USA när hon skulle försvara sitt X-Games-guld från i fjol. Det blev bara en sjätteplats i en slopestyle-final som vanns av 13-åriga Kelly Sildaru.

Emma Dahlström misslyckades med att försvara sitt titel i X-Games. Freeskiåkaren slutade på sjätte plats när slopestyle-tävlingen på skidor avgjordes. 

I samtliga tre åk satsade 23-åringen på att få till en så kallad switch 1080 – men misslyckades alla gånger.

– Träningen och åkningen kändes bra men jag hade svårt med farten från åk till åk och i det sista åket gjorde jag en speedcheck för mycket inför det sista hoppet och då gick det som, säger hon i ett pressmeddelande. 

Vann gjorde 13-åriga (!) estländskan Kelly Sildaru som tog guldet efter sitt första åk med poängen 93,00 – att jämföra med Dahlström som noterades på 66,00 i sitt bästa åk.

Det blev dubbla norska medaljer. Efter sensationen Kelly Sildaru slutade Tiril Sjåstad Christiansen tvåa (91,66 poäng). Bronset gick till Johanne Killi (85,66 poäng).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista