Sven Thorgren under OS-kvalet i Sotji. Foto: Sergei Grits/AP/TT
Arkivbild: Sven Thorgren. Foto: Sergei Grits/AP/TT

Thorgren utan medalj i X-Games

Det blev ingen medalj för snowboardstjärnan och OS-fyran Sven Thorgren i big air-finalen i Aspen, USA. En problemaxel strulade till träningen inför X-games och svensken fick finna sig i att hamna på åttonde plats efter att ha misslyckats med sista tricket.

– Dels får han väldigt lågt poäng på det första tricket, som han faktiskt sätter väldigt bra. På de här tävlingarna vill de gärna se att det voltas mycket upp och ned. Sven väljer att göra sin 1440 mer upprätt och det får han lägre poäng för på en sådan här tävling, säger förbundskaptenen Joakim Hammar, till TT.

Men det stora problemet var att Thorgren inte satte det andra tricket.

"Jag gick lite all in och misslyckades med de poängvinnande tricken. Sedan fick jag ett hälhugg på min frontside trippel och avbröt efter det för att kolla upp huvudet då jag spräckte hjälmen. Jag är ganska öm i nacken just nu", skriver Sven Thorgren i ett pressmeddelande.

Enligt Joakim Hammar berodde missen på att Thorgren inte hunnit träna så mycket på tricken, eftersom han drog axeln ur led i höstas, och var tvungen att chansa.

Guldmedaljen i big air gick till kanadensaren Max Parrot. Hans landsman Mark McMorris tog silver och bronset kneps av japanen Yuki Kadono.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".