Arkivbild: Britta Johansson Norgren. Foto: Radek Petrasek/TT.
Arkivbild: Britta Johansson Norgren. Foto: Radek Petrasek/TT.

Johansson-Norgren tog tredje raka i långloppscupen

Britta Johansson-Norgren är överlägsen i långloppsspåren för närvarande. På söndagen vann hon sjumilaloppet Marcialonga.

Britta Johansson-Norgren vann den norditalienska sjumilaprövningen.

Efter tre timmar och knappt 14 minuter vann svenskan en spurtstrid till målet i Cavalese, två sekunder före den tjeckiskfödda österrikiskan Katerina Smutna. Trean Seraina Boner, Schweiz, var distanserad med 3,5 minut. De var svenskt på fjärde och femte plats genom Sara Lindborg och Emilia Lindstedt.

Det var Britta Johansson-Norgrens tredje raka seger av fyra möjliga i långloppscupen Ski Classics. 32-åringen har tagit en klar ledning i sammandraget där hon har 820 poäng. Tvåan Smutna har 710 poäng.

Herrtävlingen vanns av norrmannen Tord Asle Gjerdalen före landsmannen och totalledaren Petter Eliassen. Bäste svensk på sjätte plats, 1.20 efter täten, var Daniel Richardsson, som körde SM-lopp så sent som i torsdags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista