Erika Grahm
Foto: TT Nyhetsbyrån

Damkronornas stjärna till sjukhus – missar resten av säsongen

Säsongen är över för Modos lagkapten Erika Grahm. 25-åringen fick åka till sjukhus i söndagens match i Riksserien efter en kollision med Djurgårdens Andrea Dalen.

– Det var inte alls någon ojuste närkamp utan Erika tappade helt enkelt balansen och dundrade in i sargen. Hon skrek dessvärre till ordentlig direkt så vi misstänkte förstås direkt att det kunde vara något allvarligt, säger Modo-tränaren Mikael Nilsson till allehanda.se.

Det var i början av den tredje perioden som Grahm åkte in i sargen med fötterna först. Damkronornas stjärna fick behandling innan hon åkte till sjukhus och efter matchen kom beskedet att säsongen är över för Grahm.

– Det stämmer, hon tappade balansen på väg in mot sargen och kom med foten först och kroppstyngden sedan. Foten är bruten och Erika kommer att opereras i Stockholm under måndagen, säger Mikael Nilsson.

Djurgården vann matchen mot Modo med 5-1, Grahm gjorde Modos enda mål.

Skadan på Grahm är ett hårt slag för både Modo och för Damkronorna som spelar VM i Kanada i slutet av mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista