Franck Nivard och Bold Eagle vann på Vincennes-banan. Foto: AP Photo/Christophe Ena/TT
Franck Nivard och Bold Eagle vann på Vincennes-banan. Foto: AP Photo/Christophe Ena/TT

Bold Eagle höll för favorittrycket – Goop och Timoko tvåa

0:33 min

Bold Eagle och kusken Franck Nivard höll för favorittrycket och tog hem Prix d'Amerique. Där bakom knep Björn Goop och elitloppsvinnaren Timoko andraplatsen.

Franska favoriten Bold Eagle med Franck Nivard i sulkyn och Sebastien Guarato som tränare vann storloppet Prix d'Amerique på Vincennes-banan i Paris.

– Det är makalöst, helt fantastiskt, han var så enormt bra och med tanke på att han värmde väldigt dåligt och han blev attackerad under loppet, men han vara bra bäst. Det är en verklig undantagshäst, ett fenomen, säger travprofilen Anders Lindqvist till Radiosporten.

Franska Timoko med svenske kusken Björn Goop kom på andra plats och trea blev svenska hästen Ouasis Bi körd av fransmannen Pierre Vercruysse.

Franck Nivard tog över ledningen från Björn Goop och körde till spets efter en kilometer och hade sedan allt under kontroll med femåringen.

Björn Goop körde ett perfekt lopp med Timoko och tog andraplatsen före Oasis Bi. En oerhört stark prestation av Oasis Bi som tränas av Stefan Pettersson, Mantorp.

– Det känns helt fantastiskt, som en halv seger, sade Mantorpstränaren till TV12.

Segertiden 1.11,4 är nytt löpningsrekord för Prix d'Amerique. Segern var Bold Eagles 21:a på blott 24 starter.

– Alla förväntade sig att vi skulle vinna, han var stor favorit och vi ville inte göra alla som stöttar oss besvikna, sade Nivard efter segern.

– Han är en väldigt, väldigt stark och bra häst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista