Kan det bli Henrik Larsson och Jonas Thern som ska leda landslaget efter EM? Foto: Björn Lindgren/TT
Kan det bli Henrik Larsson och Jonas Thern som ska leda landslaget efter EM? Foto: Björn Lindgren/TT

Fotbollskrönikörerna om Hamréns ersättare

3:19 min

Aftonbladets krönikör Simon Bank, Dagens Nyheters krönikör Johan Esk och TT Nyhetsbyråns fotbollsreporter Henrik Skiöld berättar vem de tror kommer att ta över herrlandslaget när Erik Hamrén tackar för sig efter EM.

Simon Bank, Aftonbladet:

– Jag tror att de har en liten lista redan och i toppen av listan tror jag att Henrik Larsson faktiskt står, det har pratats om Jörgen Lennartsson och Håkan Ericson också som alternativ, men det skulle förvåna mig om man inte undersöker möjligheten att få Henrik Larsson.

Johan Esk, DN:

– Jag hoppas att det blir två stycken, jag vill ha Henrik Larsson och Jonas Thern i en kombination. Jag tyckte att det fungerade bra när det var både Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg. Jag tror att trycket blir för stort på en. De har sådana extrema bra förutsättningar som spelare och det har inte någon förbundskapten haft sedan Tommy Svenssons dagar och det tror jag är en väldigt stor fördel.

Henrik Skiöld, TT Nyhetsbyrån:

– Det pratas mycket om Håkan Ericson men jag är inte säker på att han är sugen på att ta jobbet redan nu. Henrik Larsson, visst men han anser sig bunden av Helsingborg, så frågan är väl om han känner sig mogen för uppgiften. Jag tror det kan bli en överraskning faktiskt, man kanske tittar utomlands, vi får se.

Lyssna på ljudklippet ovanför för att höra längre intervjuer med Bank, Esk och Skiöld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista