Jenni Asserholt. Foto: Claudio Bresciani / TT.
Jenni Asserholt kan missa ishockey-VM. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Skadekaos i Damkronorna inför VM

5:17 min

Erika Grahm, Modo, och Lisa Hedengren, AIK, missar kommande VM-turnering i Kanada och det är också stor risk att lagkaptenen Jenni Asserholt tvingas avstå VM.

– Lisa Hedegren var i stort sett den enda centern som var kvar från VM 2015 och sen är ju både Jenni Asserholt och Erika Grahm bärande spelare och personligheter så det är klart att vi nu får tänka om, säger förbundskapten Leif Boork till Radiosporten.

Deras frånvaro påverkar inte själva spelidén, men när nu Anna Borgqvist gjort comeback så var tanken att återförena henne med Emma Nordin och Erika Grahm. En formation som var lyckosam vid VM senast.

Nu blir själva spelet lite huvudssaken i den kommande fyrnationsturneringen.

– Hur vi formerar laget för det är ju något av genrep inför VM. I och med skadorna får vi försöka hitta rätt i konstelationerna, säger Leif Boork.

I Damkronornas trupp finns en kvintett som inte är så internationellt prövad. Hör Leif Boork om Hanna Sköld, Nathalie Ferno, Julia Östlund, Linn Petersson och Alexandra Palm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista