Therese Gunnarsson. Foto: Kenneth Range/SR.
Therese Gunnarsson. Foto: Kenneth Range/SR.

SM enda hindret för Gunnarssons VM-dubbel

7:01 min

Kampsportaren Therese Gunnarsson har en häftig dubbel i kikaren. VM-match i kickboxning i juni och före det thaiboxnings-VM månaden före.

Men det finns en rejäl snubbeltråd: SM. Utan vinst i thaiboxings-SM, inget VM. Detta gäller för en tjej som senast tog brons i prestigefyllda World cup i Thailand.

– Det gäller att man är bäst just den dagen och presterar så det är rätt hårt säger Therese Gunnarsson.

Therese går i 51-kilosklassen en klass som den här gången samlat ett riktigt starkt startfält med flera starka rutinerade fighters bland andra Johanna Rydberg. Men också unga lovande 19-åringen Josefine Lindgren Knutsson som faktiskt har besegrat Therese Gunnarsson en gång.

Therese Gunnarsson är en riktig vinnarskalle och den före detta kickboxingsvärldsmästaren Caroline EK har sagt att Therese Gunarsson är som gjord för att fightas men vid sidan om detta jobbar som socionom.

– Jag brinner mycket för utsatta människor och tycker att det är viktigt att vi får ett mer rättvist samhälle där alla har en plats.

Radiosporten följde Therese Gunnarsson under ett laddat träningspass inför kommande SM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista