Adam Giljam. Foto: TT
Adam Giljam. Foto: TT

Hett prestigemöte väntar Sverige

0:30 min

Gruppfinal och ett riktigt prestigemöte. När Sverige och Ryssland möts i bandy-VM i eftermiddag är det första gången sedan VM-finalen för ett år sedan lagen möts. Radiosporten sänder direkt på webben från kl 16.55.

Både Sverige och Ryssland har som väntat vunnit de två inledande matcherna i bandy-VM. Sverige har målskillnaden 20-5 och Ryssland 19-3. Nu möts lagen i inomhushallen i Uljanovsk och vinnaren får en något enklare väg fram till finalen.

Här är förutsättningarna:

-Blir det oavgjort avgörs matchen på straffar. Vinnaren vinner gruppen

-Gruppvinnaren möter Lettland i kvartsfinal. Grupptvåan möter USA eller Vitryssland i kvartsfinal.

-Gruppvinnaren möter sedan fjärdeplacerade laget i semifinal (Finland eller Kazakstan) medan grupptvåan möter tredjeplacerade laget (Finland eller Kazakstan).

Noterbart är att:

-Lagen har inte mötts sedan VM-finalen för ett år sedan då Ryssland vann efter stor dramatik. Lyssna här!  Lagen skulle ha mötts i en turnering i december – men matchen ställdes in då isen smälte.

-Vanligtvis brukar laget som förlorar den här gruppfinalen få revansch i finalen.

-Frågan är om Sveriges förbundskapten Svenne Olsson mörkar några taktiska moment inför matchen.

Så här sa Svenne Olsson tidigare till Radiosporten om mötet med Ryssland.

– Ryssland mosar på, de bara kör och kör. Utöver en riktigt bra defensiv så tror jag att vi behöver vässa oss i vår offensiv. Kanske vår offensiv blir vår bästa defensiv, sade Svenne Olsson.

Radiosporten sänder matchen direkt på webben från klockan 16.55.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista