Rebecca Peterson
Arkivbild: Rebecca Peterson. Foto: TT.

Stort ansvar på 20-åriga Peterson i Fed cup

I dag (torsdag) inleder Sveriges tennisdamer sitt gruppspel i Fed cup i Israel. Portugal står för motståndet.

Sverige är favorit mot ett Portugal som förlorade med 3-0 mot gruppens förhandsfavorit Ukraina.

Det troliga är att Sverige besegrar Portugal och i så fall gör upp om gruppseger med Ukraina på fredagen.

I det svenska laget får 20-åriga Rebecca Peterson agera ankare i Sverige-ettan Johanna Larssons frånvaro. Larsson, rankad 48 i världen, har valt att tacka nej till landslagsspel för första gången i karriären för att kunna fokusera på WTA-touren och kvalificering till sommarens OS-turnering i Rio.

Peterson, rankad 135, tar hand om förstasingeln medan Susanne Celik, rankad 325, spelar andrasingeln.

– Vi ska försöka vinna den matchen så att Rebecca kan gå in med 1–0 i ryggen och sätta Portugal på plats. Tjejerna är laddade och förberedda. Nu är dags att leverera, både på banan och på bänken. Både matchvinster, setvinster och gamevinster räknas när det ska avgöras vilka som blir etta, tvåa och trea i gruppen. Så varje poäng blir viktig, säger förbundskapten Lars-Anders Wahlgren till tennisförbundets hemsida.

Klockan 14.30 inleds mötet mellan Sverige och Portugal.

Gruppsegraren, Ukraina eller Sverige, kommer ställas mot en annan gruppsegrare och vinnaren där kvalificerar sig för Fed cups andradivision.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista