Djurgårdens Patrick Thoresen gör mål på Rögles Oscar Dansk. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Djurgårdens Patrick Thoresen gör mål på Rögles Oscar Dansk. Foto: Fredrik Sandberg/TT Foto: Fredrik Sandberg/TT
Djurgården-Rögle 2-1

Djurgårdens fjärde raka mot Rögle

3:02 min

Fyra möten, fyra segrar.

Med 2-1-segern har Djurgården tagit maximala tolv poäng mot Rögle.

Radiosportens Kenneth Range valde matchens lirare:
Djurgården: Patrick Thoresen
Rögle: Oscar Dansk

Kenneth Range om matchens betydelse:

Djurgården hänger på det streck som avgör vilka sex lag som går direkt till kvartsfinal.

Djurgården, som under långa stunder fick snurra fritt och friskt i Rögles zon, tog ledningen redan 6.50 minuter in i första perioden.

Och det var inte vilket mål som helst.

Backen Marcus Högström stoppade en rensning på blålinjen och med ett nätt backhandspass spelade han bort tre attackerande Röglespelare. Samtidigt tog Patrick Thoresen emot pucken, tog sig in mot mål och lurade bort målvakten Oscar Dansk innan han använde backhandsidan av klubbladet för att lyfta upp 1-0-pucken i nättaket.

Ribbträff av Marshall

Sedan följde en lång tid där det inte hände särskilt mycket i grundseriens sista möte mellan SHL-klubbarna.

Rögle dumpade ner pucken och hoppades på att chanserna skulle komma till dem. Det hände bara vid ett tillfälle - och då, efter att gästerna hade bökat fram pucken från två sargdueller, träffade Kevin Marshall ribban bakom målvakten Mikael Tellqvist.

Djurgården då?

Jo, de hade en ljusglimt tidigt i första perioden. Efter det sattes Rögle under massiv press och hemmalaget skapade en del chanser, bland annat Linus Hultströms två stolpträffar, men om inte ramarna var i vägen så stoppade Dansk puckarna.

– Jag har alltid drömt om att spela på Hovet som liten kille, jag var Djurgårds-fan när jag var liten och hade förmånen att komma ner i omklädningsrummet, så det var en liten dröm som gick i uppfyllelse i dag, det var otroligt kul att få chansen att lira här, säger Oscar Dansk till Radiosporten.

Duon slog till igen

Det var först med 5.56 minuter kvar av matchen som trycket till slut resulterade i ytterligare ett mål.

Återigen var det duon Patrick Thoresen och Marcus Sörensen som låg bakom fullträffen. Sörensen sköt och Thoresen styrde in 2-0 bakom Oscar Dansk.

– Jag måste hylla ”Sören”, han gör ett bra jobb på båda målen, han står och krigar framför mål. Det kanske inte där folk är vana med att se honom, men han gör det som krävs och det var kul och se, säger tvåmålsskytten till Radiosporten.

1.08 minuter senare fick Felix Schütz hål på Tellqvist och reducerade till 1-2.

Mer än så mäktade inte gästerna med.

Djurgården vann med 2-1 hemma på Hovet och har därmed tagit maximala tolv poäng - 5-3 i januari, 5-1 i november och 2-1 i oktober - på klubbens fyra matcher mot Rögle.


Djurgården-Rögle 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (6.49) Patrick Thoresen (Marcus Högström).

Tredje perioden: 2-0 (14.04) Patrick Thoresen (Marcus Högström), 2-1 (15.12) Felix Schutz (Ivan Baranka, Alexander Lunsjö).

Skott: 30-23 (12-6, 8-10, 10-7).

Utv, Djurgården: 1x2. Rögle. 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 7 278.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista