Frölundas Patrik Carlsson, till höger i bild, firar 1-0-målet. Foto: Thomas Johansson/TT
Frölundas Patrik Carlsson, till höger i bild, firar 1-0-målet. Foto: Thomas Johansson/TT

Inför CHL-finalen: ”Frölunda betydligt kvickare, mer tekniskt”

4:24 min

I finalen i Champions Hockey League (CHL) möts Kärpät och Frölunda.

Kärpät har varit Finlands bästa klubblag de senaste åren och finalen spelas i Kärpäts hemmahall i Uleåborg, eftersom Kärpät tagit fler poäng i matcherna på väg fram till finalen än vad Frölunda gjort.

Peter Sundkvist och Kristoffer Ottosson kommer att vara radiosportens finalögon på plats och expertkommentatorn Ottosson är förtjust i Kärpät

– Ett namnkunnigt lag som blandar erfarna, skickliga spelare med stora, yngre, talanger och dessutom spelar Kärpät en kraftfull och fartfylld hockey; det är ett väldigt starkt lag Frölunda kommer att ställas mot.

Frölunda har tappat mycket fart och framgång i Svenska hockeyligan på sistone och kommer till finalen med fem förluster på de sju senaste matcherna de spelat.

Kristoffer Ottossons analys säger att finallagen spelar sin hockey på olika sätt

– Frölunda är ett betydligt kvickare, mer tekniskt lag medan Kärpät, trots sin individuella skicklighet, spelar mer på kraft och tyngd.

CHL-finalen, mellan Kärpät och Frölunda, börjar klockan 18.30, tisdag kväll, och finns med som en del i sportextra i  p4 i Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista