Kosovare Asllani under damlandslagets träning. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Kosovare Asllani under damlandslagets träning. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sundhage: Asllani är aktuell igen

FotbollsArena Radiosporten 8 februari
53 min

När Kosovare Asllani igår debuterade för sin nya klubb Manchester City fanns Pia Sundhage på plats på läktaren för att se om anfallaren skulle kunna bli aktuell för landslaget igen. Och beskedet är positivt.

Asllanis chanser att få vara med i blågult igen har ökat säger Sundhage till FotbollsArena Radiosporten.

I veckans avsnitt av FotbollsArena Radiosporten blir Pia Sundhage uppringd för att berätta om gårdagens träningsmatch mellan Manchester City och Rosengård i Manchester. Matchen slutade 3-1 till Manchester City och med i det engelska laget fanns Kosovare Asllani som skrev på för två veckor sedan.

Frågan är då, vad tyckte Pia Sundhage?

– Hon har en kanonchans efter tio minuter. Hon är bra i sista tredjedelen, säger den svenska förbundskaptenen i FotbollsArena Radiosporten.

Ökar chanserna för att komma med i landslaget igen?

– Ja, med tanke på att hon har en förening och spelar forward i Man City. Men jag skulle vilja se 90 minuter.

Kosovare Asllani har inte varit uttagen till de senaste samlingarna och har haft svårt att hitta en given plats i Pia Sundhages landslag. Efter nyår bröt hon dessutom kontraktet med Paris SG men efter att snabbt ha hittat en ny klubbadress kan hon komma med igen. Men Pia Sundhage är noga med att förutsättningarna måste vara de rätta.

– Hon kan inte vara småskadad, det kommer inte att hålla.

I Rosengårds lag saknades som förväntat mittbacken Amanda Ilestedt som skadade sig (ryggen) i samband senaste landslagssamlingen. Hon är fortfarande aktuell för OS-kvalet som inleds i början av mars men några klara besked finns inte just nu enligt Sundhage.

– Det är ingen idé att chansa. Vi får se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".