Emil Jönsson
Emil Jönsson. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix/TT

Emil Jönsson kommer inte till start i Falun

Emil Jönsson kör inte i Falun
1:11 min

Sprintspecialisten Emil Jönsson kommer inte till start i helgens världscuptävlingar i Falun. Jönsson som får följa dagens Slottssprint i Stockholm från sidan säger till Radiosporten att han inte är helt återställd efter sjukdom för att tävla i helgen.

– Jag är igång och tränar i alla fall. Jag körde ett hårt pass igår, vi ska inte tala om nån formtopp, men sjukdomen är över i alla fall. Och nu börjar vi ladda mot nästa helg i Lahti hoppas jag vara med i alla fall, säger Emil Jönsson till Radiosporten.

Tidigare i veckan blev Emil Jönsson uttagen i den svenska truppen att köra de svenska skidspelen i Falun, men nu tvingas han alltså lämnna återbud.

– Jag har pratat med läkarteamet, och jag vill ju åka allting jag vill ut och tävla, men vi måste tänka lite lugnt så att vi inte gör något värre av det. Vi laddar för nästa helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".