Magnus Muhrén i Sandvikentröjan 2008.
Arkivbild: Magnus Muhrén i Sandvikentröjan 2008. Foto: TT Nyhetsbyrån

Muhrén gör comeback: ”Var inte ett svårt beslut”

3:26 min

Magnus Muhrén gör comeback i bandyns elitserie. I morgondagens match för Villa Lidköping mot Broberg finns han med i Villatruppen.

Magnus Muhrén är numera players manager i Villa Lidköping. Men nu står det klart att han gör comeback i elitserien i bandy. 

– Jag kommer att spela i morgon. Hur mycket speltid det blir får vi se. Men jag är i alla falla uttagen i matchtruppen mot Broberg. Jag vill ju inte skämma ut mig, haha. Jag vill bidra med rutin och hjälpa till att skapa ytor åt spelarna runt omkring mig, säger Muhrén till Radiosporten.

Skadeproblem i Villa Lidköping är orsaken till bandyikonens comeback på isen. Muhrén, som bland annat har fem SM-guld med Sandviken på meritlistan, kommer dock att fortsätta i sin ledarroll i laget.

– Efter Tim Perssons skada där vi fick ett definitivt besked att han är borta för resten av säsongen så satte vi igång Magnus i träning, säger Villas tränare Johan Sixtensson till P4 Skaraborg.

Muhrén är svagt optimistisk inför comebacken i morgon.

– Träningarna fungerar helt okej, men jag har inte spelat match på två år så vi får se hur det går. Jag har haft suget och varit med och tränat under en längre period. Det var inte ett svårt beslut när jag väl fick frågan. Jag funderade en dag sen bestämde jag mig för att köra på det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista