Susanna Kallur kom tvåa på 60 meter. Foto: Mikael Fritzon/TT
Susanna Kallur kom tvåa på 60 meter. Foto: Mikael Fritzon/TT

Kallur briljerade: ”Tror att jag är magsjuk”

Susanna Kallur: ”Känns jättekul att kunna springa så här fort”
2:15 min

Susanna Kallur gjorde ett mycket fint 60-meterslopp när hon för första gången på sex år tävlade i den svenska landslagsdressen.

Susanna Kallur avslutade riktigt starkt i Nordenkampen och slutade tvåa inför en jublande publik i Växjö på 60 meter, bara en hundradel efter norskan Ezinne Okparaebo, efter en mycket fin sista halva av loppet.

– Jag var närmare än vad jag hade föreställt mig. Jag är jättenöjd. Det finns grejer att förbättra men det känns jättekul att kunna springa så här fort, säger Susanna Kallur till Radiosporten.

I sin första tävling i den svenska landslagsdressen på sex år slog Kallur till med tiden 7,35 – en fin putsning från förra helgens resultat i Falun då hon sprang in på 7,42. Dagens resultat är tre hundradelar från inomhus-VM-kvalgränsen (Portland, USA i mars).

– VM är ingenting som jag över huvud taget tänkt på. Jag har mest tänkt att tävla på sprint bara för att få bra sprintträning. Det får jag återkomma till i sådana fall. Det viktigaste nu är att jag ger min dröm chansen att kunna slå in – att stå på startlinjen i Rio (OS i sommar), säger Kallur till Radiosporten.

Till SVT berättade Kallur strax efter loppet om känslan inför. Och det var långt ifrån en perfekt uppladdning.

Lindh klarade kvalgräns

– Det var verkligen superkul. Helt underbart. Det var nervöst, plus att jag tror att jag är magsjuk. Jag vet inte om jag var jättenervös först... Men jag tror att jag är magsjuk. Men jag slappnade av och kände att jag kunde springa på ett bra sätt, sa Susanna Kallur till SVT och fortsatte:

– Målet var att försöka hålla mig cool och göra mitt lopp. Jag känner ingen smärta alls nu, det är underbart. Men jag tar tag för dag.

Snabbt gick det också på damernas 800 meter där Lovisa Lindh klarade kvalgränsen till inomhus-VM när hon kom trea i loppet på 2.02.33.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".