Sofie Skoog jublar efter sitt hopp på 1,94. Foto: Mikael Fritzon/TT
Sofie Skoog jublar efter sitt hopp på 1,94. Foto: Mikael Fritzon/TT Foto: Mikael Fritzon/TT

Sofie Skoog över OS-kvalgränsen i Växjö

2:27 min

Höjdhopparen Sofie Skoog fortsätter att imponera. I Nordenkampen i Växjö flög hon över 1,94.

Sofie Skoog har inlett säsongen med att höja sitt personbästa i nästan varje tävling. Och inför en fullsatt arena i Växjö slog hon till igen – i det andra försöket tog hon 1,94 med luft.

1,94 är förutom ett nytt personligt rekord också över IAAF:s kvalgräns till OS i sommar. Det är också över den nomineringsnivå som Sveriges olympiska kommitté satt upp i damernas höjdhopp.

– Pers är alltid så kul och det är mina stora mål att få slå det jag tidigare gjort, så det är en härlig dag, säger 25-åringen.

Sofie Skoog tränas av den tidigare svenske storstjärnan i höjdhopp, Stefan Holm, men i Nordenkampen var det Stefans pappa, Johnny Holm som coachade Skoog.

– Stefan Holm är en helt fantastisk person, både som tränare och person, vi trivs jättebra tillsammans och det är det som har gjort att det går så bra, vi har kul, säger Sofie Skoog.

Tycker du att kvalgränsen till inomhus-VM på 1,97 känns inom räckhåll?

– Ingen aning, nu persade jag med tre centimeter i dag så kanske vi kan ta tre någon annan gång, vi får se, säger Sofie Skoog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista