Sanny Dahlbäck. Foto: Calle Käck/Sveriges Radio
Sanny Dahlbäck. Foto: Calle Käck/Sveriges Radio

Dahlbeck imponerade på thaiboxnings-SM

2:31 min

SM-tävlingarna i thaiboxning avslutades med att Sveriges största internationella stjärna Sanny Dahlbeck stoppade sin motståndare Tobias Jansson och visade att han blir ett kort att hoppas på under VM i Jönköping.

- Min erfarenhet och min rutin i matchande tog över till slut, säger Sanny men medger också att slagstyrkan spelade in i själva avgörandet.

Hade det inte varit för att VM ska gå i Sverige och att VM-platsen skulle vinnas här så hade det säkert inte blivit någon SM-start. Om sex veckor ska han gå en titelmatch - om den titel han vann för snart ett år sedan.

– Anledningen till att jag är med i SM är att VM går i Sverige och då är det självklart roligt att representera svensk thaiboxning i Sverige.

Om man frågar Sanny Dahlbeck vad han är för kille så handlar svaret kort och gott om fighting.

– Jag tävlar så mycket jag kan och försöker gå på så stora galor jag kan och försöker alltid möta motstånd som är bättre. Annars hänger jag på gymmet på dagarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista