Radiosportens Torgny Mogren och Alexander Lundholm, till höger Charlotte Kalla. Foto: SR/TT
Radiosportens Torgny Mogren och Alexander Lundholm, till höger Charlotte Kalla. Foto: SR/TT

Mogren: ”Det här får inte bli en nordisk idrott”

Radiosportens skidpodd från Falun
29 min

I Radiosportens tillfälliga skidpodd berör vi Charlotte Kallas frustration och landslagets val att låta henne slippa frågor från media, Johaugs överlägsenhet och skidsportens framtid som är hotad.

Här är de ämnen som diskuteras:

  • Charlotte Kallas frustration över att framgångarna uteblir denna världscupvinter. Torgny Mogren kritiserar beslutet att låta Kalla slippa svara på frågor från media.
  • Therese Johaugs överlägsenhet, en fara för skidsporten just nu? Hör svenska skidfans, konkurrenter som bara skrattare uppgivet och Johaug själv.
  • Det svenska herrlandslagets skrala resultat. Marcus Hellner, som har kämpat med sjukdomar i stort sett hela vintern, berättar om vägen tillbaka och Norges dominans i skidspåren.
  • Torgny Mogren är bekymrad över skidsportens framtid: ”Det här får inte bli en nordisk idrott, det har vi inte råd med”, säger Mogren bland annat apropå att övriga nationer har tappat mark gentemot framför allt Norge.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".