Foto: TT
Foto: TT

Bandyns slutspelsval i kvällens Sportextra

I kväll avslutas bandyns elitserie, och efter avslutad omgång väljer lagen sina slutspelsmotståndare direkt i sportextra med början kl. 21.30.

När det gäller lagens placeringar inför slutspelet är det väldigt få spänningsmoment som återstår.

Det är knappast troligt att det blir några platsbyten bland de fyra topplagen som får välja motståndare. Västerås måste förlora mot Hammarby och dessutom tappa 16 mål i förhållande till Villa för att missa seriesegern.

Villa och Bollnäs förlorar knappast mot bottenlagen Sirius och Tillberga och då förblir den inbördes ordningen bland de fyra första som den är inför kvällens matcher.

Spänningen i slutomgången finns på Skarpe Nord i Kungälv där Kungälv och Kalix spelar en direkt avgörande match om vem som skall slippa kvala för att bli kvar i serien. Oavgjort räcker för IFK Kungälv.

I valet kl 21.30 fastställs hela slutspelet, först väljer seriesegraren vilket av lagen tre och fyra som man vill ha på sin semifinalhalva. Därefter väljer lagen i tur och ordning sin kvartsfinalmotståndare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista