NÆSTVED 2015-12-09 Sveriges målvakt Johanna Bundsen i onsdagens grupp B-match mellan Sverige och Kina vid gruppspelet i damernas VM i handboll i Næstved, Danmark. Foto: Maja Suslin / TT
Foto: Maja Suslin / TT

Bundsen redo för OS-kvalet

Johanna Bundsen: ”Jag är tillbaka i full träning”
0:51 min

När nygamla förbundskaptenen Helle Thomsen i dag presenterar Sveriges OS-kvaltrupp i handboll kommer med all sannolikhet Johanna Bundsen att finnas med igen. Bundsens knäskada har läkt snabbt och hon är redo för kvalet i Ryssland.

– Jag är tillbaka i full träning, säger Johanna Bundsen till Radiosporten.

Sävehof-målvakten Johanna Bundsens knä hoppade ur led i januari och hon spåddes vara borta upp till sex veckor. Det fanns en oro för att det skulle bli en kamp mot klockan för att bli helt spelklar i tid till OS-kvalet men inför trupputtagningen idag kan Radiosporten ge positiva besked om Bundsen.

Med all sannolikhet finns hon med i laget, redo för spel.

– Jag har redan gjort två handbollspass och är tillbaka i full träning, säger Bundsen som ska på återbesök till läkaren i dag.

Betyder detta att du kan vara med i OS-kvalet?

– Jag hoppas det. Om jag blir uttagen är jag redo.

OS-kvalet spelas i Astrakhan i Ryssland om en månad. Sverige möter Mexiko, Polen och Ryssland. Två av lagen går till OS i Rio i augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".