Foto: Armando Trovati/TT.
Lindsey Vonn. Foto: Armando Trovati/TT.

Världsstjärnan kommer till Stockholm

0:35 min

Slalomdrottningen Mikaela Shiffrin kommer inte till Stockholm för världscuptävlingen i parallellslalom.

Däremot kommer den totala världscupledaren Lindsey Vonn.

Världens vinstmässigt näst bästa alpina åkare, Lindsey Vonn, kommer till världscuptävlingen i Stockholm på tisdag.

Amerikanskan, som jagar Ingemar Stenmarks segerrekord på 86 segrar och nu är tio efter, är jagad i världscupsammandraget av schweiziskan Lara Gut. Det skiljer mindre än 100 poäng mellan duon.

Gut har bestämt sig för att köra i Stockholm och det tvingar i princip Vonn, som faktiskt har ett par  slalomvinster i bagaget, att åka för att ordna nya världscuppoäng via parallellslalomen i Hammarbybacken.

Däremot blir det ingen duell mellan Frida Hansdotter och Mikaela Shiffrin. Efter segern i slalomcome-backen tänker Shiffrin fokusera på att förbättra sin storslalom under slutdelen av säsongen. Hon säger till det amerikanska förbundets hemsida att hon ska göra allt för att vinna så många tävlingar som möjligt under återstoden av säsongen.

Där ingår slalom och storslalom i Jasna och samma grenar vid finalen i Lenzerheide.

Men ingen Shiffrin i Stockholm, alltså. Däremot kanske ett möte nedanför backen mellan världens genom tiderna främste alpine kung, Stenmark, och drottningen Vonn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista