Angelica Bengtsson
Angelica Bengtsson. Foto: TT

Zalar: ”Angelica har väldigt bra chans att slå svenskt rekord”

0:21 min

Inför kvällens friidrottsgala i Globen har det pratats mycket om Genzebe Dibabas världsrekordjakt. Radiosportens expert Miro Zalar ser dock mest fram emot att se de svenska stjärnorna tävla. ”Angelica Bengtsson har väldigt bra chans att slå svenskt rekord”, säger han. 

Angelica Bengtssons svenska stavrekord inomhus lyder 4.70. För att kvala in till inomhus-VM krävs 4.71.

– Angelica har väldigt bra chans att slå svenskt rekord. Det är bra att hoppa stav i globen, uppbyggda banor och det passar henne väldigt bra, säger Zalar.

Etiopiskan Genzebe Dibaba har slagit världsrekord på Globengalan två år i följd. 2014 på 3000 meter och förra året på 5000 meter. Nu ska hon jaga världsrekordet på en engelsk mil.

– Hon har goda chanser att slå det, absolut. Hon gör det på löpande band men jag tycker kanske inte att det är det stora med den här galan, utan jag tycker det är mer spännande att se de svenska friidrottsstjärnorna möta internationell elit.

I längdhopp ställs Khaddi Sagnia och Erica Jarder mot tvåan och trean från förra årets VM. Michel Torneus gör sin första tävling för året och utmanas av tvåa, trean och fyran från VM.

– Torneus brukar ha som tradition att göra väldigt bra ifrån sig inomhus. Jag hoppas att han är hel och skadefri, säger Zalar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista