Jonas Enarson, Roger Burman och Lasse Persson. Foto: SR
Jonas Enarson, Roger Burman och Lasse Persson. Foto: SR

Premiär idag för Parapodden

I dag är det premiär för ”Parapodden” – podden som dedikerat följer den svenska truppen hela vägen till Paralympics i Rio i september. ”Parapodden” görs av Lasse Persson, sportansvarig på P4 Stockholm, samt Radiosportens Roger Burman och Jonas Enarson. Första avsnittet släpps i dag kl. 15.00.

– Paralympics i Rio kommer att bli de största spelen hittills med fler aktiva och fler deltagande nationer än någonsin. Vägen till spelen i Rio kommer att bli tuff och det ska bli väldigtspännande att följa de aktivas väg dit, säger Lasse Persson.

Poddens främsta fokus är den svenska truppen – det blir reportage från tävlingar och träningsläger, men också resor genom Sverige för att träffa idrottarna i deras hemmiljöer. Lyssnarna får höra hur några av idrottarna har tagit sig tillbaka efter exempelvis en svår skada. Dessutom blir det förstås rapporter om parasport i andra länder.

Sammanlagt görs drygt 20 avsnitt inför spelen och efter ett kortare sommaruppehåll är ”Parapodden” också på plats på Paralympics i Rio i september.

”Parapodden” släpps torsdagar kl. 15.00 och det går att lyssna på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista