Andreas Matz. Foto: Björn Dalin/Sveriges Radio
Andreas Matz. Foto: Björn Dalin/Sveriges Radio

EM-medarbetare: Andreas Matz

Andreas Matz kommer att referera matcher och vara reporter under fotbolls-EM i Frankrike.

Född/uppväxt: Stockholm 1964, bor i Skåne

Antal år på Radiosporten: Snart sju

Antal fotbolls-EM som du bevakat/deltagit i? 2012 i Polen Ukraina

Vad blir din uppgift under EM? Referent och reporter

Vad ser du mest framemot? Jag är närmast frankofil så jag ser verkligen fram mot ett mästerskap i Frankrike. Tror också att fotbollen kommer att bli riktigt bra.

Vilket lag ska bli extra spännande att följa under mästerskapet? Förutom Sverige så tror jag att värdnationen kommer att gå långt, kanske till och med hela vägen till guld.

Vilken spelare ska bli extra spännande att följa under mästerskapet? Antoine Griezmann

Vilket lag tror du vinner EM och varför just dem? Frankrike, hemmaplan och ett i många delar nytt och hungrigt lag. Minns hur nära de var att slå ut Tyskland ur VM senast och nu är de ännu bättre.

Hur långt tror du Sverige tar sig i EM? Sverige tar sig nog med viss möda sig vidare från gruppen men sen blir det svårt.

Ditt bästa fotbolls-EM-minne? Hemma EM 1992, Englands landslag tränade ett stenkast från där jag bodde i Lund och det var helt öppet att följa deras träningar. Sen var finalen 1988 mellan Nederländerna och Sovjet klassisk.

Varför ska man följa EM med Radiosporten? Man får allt, matcherna, dramatiken, rösterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista