Foto: TT
Foto: TT

Lugnet före stormen: ”Inte sett sista Fifa-skandalen”

Richard Henriksson och Karl-Erik Nilsson inför Fifa-valet
8:18 min

Om en vecka avgörs det vem som ersätter Sepp Blatter som ordförande i Fifa. Fem kandidater återstår. Radiosportens Peter Ahnberg, Richard Henriksson och Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson diskuterar här läget inför valet.

Fem kandidtater återstår. Jerome Champagne (Frankrike), Sheikh Salman (Bahrain), Prins Ali Bin Hussein (Jordanien), Tokyo Sexwale (Sydafrika) och Gianni Infantino (Schweiz).

Enligt Henriksson och Nilsson är Salman och Infantino favoriter. Därför tror Karl-Erik Nilsson inte att samtliga fem kommer att vara kvar på valdagen. Han tror heller inte att vi sett sista ”skandalen inom Fifa”.

Richard Henriksson tror att det kommer hända mycket under kommande vecka fram till fredagens omröstning. Han tror även att FBI har mer att delge och att det vid kongressen i maj kommer att bli fler rubriker när Fifas ekonomi kommer att redovisas.

Inslaget sänds i Sportextra i morgon lördag men går att höra redan nu. 

Håll utkik på Radiosportens sajt under kommande vecka för sensaste nytt inför Fifa-valet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".