Emil Jönsson (t.v.) och Stina Nilsson
Emil Jönsson (t.v.) och Stina Nilsson Foto: TT Nyhetsbyrån

Stina Nilsson på jakt efter nya sprintframgångar

I dag fortsätter längdåkarnas världscup med sprint i fri stil i finska Lahtis. Radiosporten är på plats och rapporterar i P4 extra från 12.30.

Det svenska laget på damsidan är ju rätt starkt med Stina Nilsson som den största stjärnan – trea i sprintcupen som hon är – bara sex poäng från ledande Majken Caspersen Falla.

Svenska laget på damsidan:

Hanna Falk Ulricehamn IF, Linn Sömskar IFK Umeå, Ida Ingemarsdotter Åsarna IK, Stina Nilsson IFK Mora SK, Jennie Öberg Piteå Elit, Maria Nordström Ulricehamn IF.

Svenska laget herrsidan:

Teodor Peterson, IFK Umeå, Emil Jönsson,  IFK Mora SK, Erik Silfver, IFK Umeå, Johan Edin, IFK Mora SK, Karl-Johan Westberg, Borås SK och Emil Johansson, IK Jarl.

Vår expert Torgny Mogren tror så här om svenskarnas chanser:

Jag hoppas och tror att Stina Nilsson är med i den absoluta toppen och går till final. Även Ida Ingemarsdotter kan gå till final men det vore också kul om nån av Hanna Falk och Linn Sömskar tar det sista klivet och går till final.

På herrsidan gör nu Emil Jönsson comeback efter sjukdom sen Tour de Ski och som Torgny ser det så är det han, Teodor Peterson och Johan Edin som har bäst chans – men för samtliga tre är en finalplats en rejäl framgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista