HK Drott tar timeout.Foto:Patric Ljunggren Sveriges Radio
HK Drott tar timeout. Foto: Patric Ljunggren Sveriges Radio

Drotts mörka läge mot ljusning

Det krisande ekonomiska läget för Drott ser ut att ljusna. Detta då tio sponsorer skjuter till kapital, enligt Hallandsposten.

Handbollsklubben Drott är i djup ekonomisk kris – men ser ut att ha hittat en lösning.

Enligt Sveriges Radio P4 Halland behövs cirka en och en halv miljoner kronor för att rädda klubben från konkurs. Enligt Hallandsposten kommer tio av klubbens sponsorer till undsättning.

– Jag vill inte gå in på några exakta summor. Men de har bestämt sig för att rädda Drott, både på kort och lång sikt. Även om vi åker ner i allsvenskan så hänger de största sponsorerna med, säger Christian Albinsson, kommunikationsansvarig i Drotts styrelse, till tidningen på nätet.

Sponsorerna kommer att medverka på Drotts styrelsemöte på söndag för att reda ut detaljerna.

Även på planen har det varit tungt för Drott, som ligger sist i elitserietabellen. På fredagskvällen var Halmstadsklubben på väg mot sin blott andra seger den här säsongen men tappade en tiomålsledning, 17-7, till oavgjort 24-24 mot nästjumbon Aranäs som fortsatt har sju poäng upp på Drott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista