Foto: SVT
Här faller åkarna en efter en. Foto: SVT

Kaoslopp när nästan alla föll i Edins kvartsfinal

1:18 min

Sprintåkarna föll en efter en i Johan Edins kvartsfinal i Lahtis. Lyssna ovan för att höra hur det lät i Radiosportens direktsändning.

Det var i en nedförsbacke som åkarna kom för nära varandra och de föll en efter en. Johan Edin var en av dem som föll tillsammans med norrmännen Martin Nyenget och Ola Vigen Hattestad samt finske Matias Strandvall.

– Oj där faller nån, där faller Edin, där faller en till OCH EN TILL, refererade Dag Malmqvist.

Ryssen Nikolay Morilov låg sist i kvartsfinalen, men kunde tack vare de övriga åkarnas fall ta sig vidare till semifinal.

– Det här påminner om shorttrackskridskon i Salt Lake City, där den enda som stod på benen (Steven Bradbury) vann. Det är lite parodi, sade Dag Malmqvist.

Vid OS-sprinten i Sotji 2014 hände något liknande som gav Emil Jönsson medalj.

Radiosportens expert Torgny Mogren uppmärksammade efter målgång ett tjafs mellan Strandvall och Edin.

– Strandvall var fly förbannad på Edin, han vände sig om och hytte med näven mot Edin, men jag tror inte Edin var ansvarig för den vurpan. Det var från alla håll de körde in i varandra.

När Radiosporten träffar Johan Edin efter loppet försöker han förklara vad som hände.

– Jag kunde inte kliva åt sidan, det blev trångt. Klart alla blir förbannade när man ramlar. Svårt säga vems fel det är när det är så trångt, säger Edin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista