Jarl Magnus Riiber
Jarl Magnus Riiber Foto: Jussi Nukari

Norrmannen som blivit diskad fyra gånger på fyra försök

Storyn om olycksalige norrmannen - fyra lopp och diskad fyra gånger
1:40 min

Norge har skördat stora framgångar i skidspåren i Lahtis. Men 18-årige Jarl Magnus Riiber har inte haft samma flyt. På fyra tävlingar i nordisk kombination har han blivit diskad – fyra gånger.  

– Det har gått riktigt dåligt för honom, säger Radiosportens skidexpert Torgny Mogren.

Jarl Magnus Riiber är en av de stora stjärnorna inom nordisk kombination, där man kombinerar backhoppning med längdskidor. Men Riiber och Lahtis är ingen bra kombination.

– Ifjol när han tävlade i Lahtis blev han diskad i backhoppning eftersom en söm i hoppdräkten hade gått upp. Sen när han åkte skidor var han i ledning in på stadion, men tog då fel spår och blev diskad igen, säger Radiosportens skidreporter Dag Malmqvist.

Upplagt för revansch för Riiber i Lahtis den här helgen?

Icke då. 

– I den första skidtävlingen gick skidan sönder precis på upploppet, det var bindningen som gick av så han gick i mål. Men det får man inte göra, man måste passera mållinjen med två skidor, så då blev han diskad igen, säger Malmqvist och fortsätter: 

– Och igår i sprintstafetten i den nordiska kombinationen så var han i täten när han i ett stavtag drog axeln ur led, han blev liggandes och fick ledas av banan.

Torgny Mogren tycker synd om Jarl Magnus Riiber.

– Han har varit här i två år, kört fyra tävlingar och blivit diskad alla fyra gångerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".