Arkivbild: Västerås Simon Jansson
Arkivbild: Västerås Simon Jansson Foto: TT Nyhetsbyrån

Västerås vände tidigt underläge i kvartsfinalen

2:52 min

Seriesegrande Västerås hade inga problem att vända ett tidigt underläge i den första kvartsfinalen mot Vänersborg när man hemmavann med klara 5-2.

– Vi var lite väl laddade i första halvlek, blev lite stressade och spelade ganska svårt. Det blev mycket bättre när vi pratat ihop oss i halvtid. Vi hade mer tålamod i våra kroppar och i vårt spel i andra halvlek, säger Västerås tränare Michael Carlsson till Radiosporten.

Vänersborg knep den åttonde och sista slutspelsplatsen och valdes av Västerås som motståndare i kvartsfinalen.

Och kanske kände det favorittippade hemmalaget viss ånger då Joakim Hedqvist gav gästerna en överraskande bortaledning efter knappt tre minuter. Men Västerås skulle resa sig relativt omgående.

Ledningen höll i sig i runt sju minuter. Då satte Tobias Holmberg 1-1 – ett resultat som stod sig halvleken ut. Tidigt i andra halvlek gav Simon Jansson seriesegrarna ledningen.

En ledning som skulle utökas flera gånger om. På tio minuter gick hemmalaget från 2-1 till 5-1 och matchen var avgjord efter 65 minuter.

Tung skada i slutet 

Vänersborg skulle putsa till siffrorna en aning fem minuter från slutet då man fick in en 5-2-boll men Västerås visade klass och det ska mycket till för att de regerande mästarna inte ska ta sig till semifinal.

Det absolut sista som hände i matchen var att Västerås Ted Bergström föll ihop med en befarad knäskada. Han blev liggande i flera minuter innan han till slut med stöd kunde ta sig av planen. 

Enligt uppgifter från SVT handlade det om en skada på insidan av knät.


Kvartsfinal 1 i bäst av 5

Västerås SK-Vänersborg 5-2 (1-1)  

Västerås SK: Mikael Olsson 2, Tobias Holmberg, Simon Jansson, Jonas Nilsson.
Vänersborg: Joakim Hedqvist, Christoffer Fagerström.

Publik: 1 875.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista