Erik Pettersson
Erik Pettersson Foto: Pernilla Wahlman / TT

Ny stjärnsmäll för Sandviken – Pettersson opererad

1:24 min

Sandviken har åkt på en ny stjärnsmäll. Anfallaren Erik Pettersson opererade blindtarmen efter lördagens kvartsfinal mot Hammarby och måste vila i en vecka. ”Det är ett jättehårt slag för Sandviken”, säger Radiosportens bandyexpert Göran Rosendahl.

Sandvikens och elitseriens skyttekung Christoffer Edlund missade den första kvartsfinalen mot Hammarby på grund av en hjärnskakning.

Nu kommer nästa stjärnsmäll för Sandviken. Anfallskollegan Erik Pettersson opererade en inflammerad blindtarmen natten mot söndag och ser ut att missa kvartsfinalspelet.

– Hur länge jag blir borta är en svår fråga att svara på, men en veckas vila måste det bli, sen beror det på hur ont det gör efter det om det går att spela. Jag är väl spelklar till en eventuell semifinal, säger han till bandypuls.

Skadan på Pettersson är ett stort avbräck för Sandviken, enligt Radiosportens bandyexpert Göran Rosendahl.

 – Det är ju en av landets absolut viktigaste spelare tillsammans med Christoffer Edlund.

Enligt opererade Pettersson är Edlund garanterat tillbaka på torsdag. Förhoppningen är att han ska kunna spela redan på tisdag. Sandviken vann den första kvartsfinalen mot Hammarby med 8-4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista