20160223 Lindsey Vonn i aktion i Hammarbybacken, Stockholm. Foto: Pontus Lundahl/AP photo
Lindsey Vonn i Hammarbybacken. Foto: Pontus Lundahl/TT

Vonn nöjd trots tidigt uttåg

1:17 min

Lindsey Vonn åkte ut redan i åttondelsfinalen i VC-parallellslalomen i Hammarbybacken. Men världscupledaren var ändå nöjd efteråt.

– Jag hade önskat att jag kom längre men jag hade jätteroligt, säger Vonn till Radiosporten.

Världscupledaren Lindsey Vonn hade inte kört slalom på tre år, och på grund av en tidigare korsbandsskada var det länge osäkert om hon skulle starta i parallellslalomen i Stockholm. Men efter att ha testat backen bestämde hon sig. Ett beslut som amerikanskan var mycket nöjd med efteråt.

– Det här påminde mig om Minnesota där jag växte upp. Med publiken som hejade så var det en fantastisk känsla. Jag fick också 15 VC-poäng, säger Vonn.

Vonn åkte ut mot schweiziskan Wendy Holdener i åttondelsfinalen. Men trots det behåller hon totalledningen på 23 poäng då även totaltvåan Lara Gut, Schweiz, även hon tog 15 VC-poäng i Hammarbybacken. 

Kampen mellan Vonn och Gut bäddar för en rafflande avslutning av VC-säsongen.

– Det är riktigt jämnt nu. Det kommer det också vara säsongen ut. Men jag har vunnit världscupen fyra gången och jag känner att det ger mig ett övertag. Nu gäller det att hålla mig lugn och fortsätta vinna tävlingar, säger Vonn.

Vonn säkrade världscuptiteln i störtloppscupen i lördags, och blev då även historisk. Segern var nämligen hennes 20:e alpina cuptitel, en mer än Stenmark mäktade med under sin karriär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista